Una xerrada per explicar i debatre sobre els diferents tipus de vincles i formes de relacionar-nos. Què ens permet conèixer-nos? Què ens apropa o allunya dels altres? Ens mostrem tal com som? Sabem distingir els diferents tipus d’atraccions que sentim? Quina relació tenim amb el plaer?
Quins són aquells temes dels quals encara no en parlem tranquil·lament? Per què ens passa? Ens sentim lliures per viure tal com volem? Què ens ho impedeix? Som responsables de les nostres decisions? Dialogarem sobre com manegem el nostre dia a dia i de les conseqüències.
La creença que existeix l’ànima bessona acompanya a la humanitat des dels temps de Plató, que ja en va parlar al seu llibre “El Banquet”. Però què en pensem avui dia? Algú l’ha trobada? Existeix o és una fantasia? Com sabem si la reconeixeríem?
Parlarem sobre els punts claus perquè una relació de parella funcioni, i els factors què la deterioren. Què li dóna fonaments? Què cal tenir present per a cuidar-la? Quines coses ens ajuden a fer que flueixi? Com recuperem l’equilibri si el perdem?
Una xerrada sobre els components que ens allunyen dels altres o que espatllen les relacions, i plantejaments per evitar-ho i millorar-les. Per què de sobte ens quedem sense conversa en mig d’un diàleg? Què fa que es torci en un instant una estona agradable amb l’altre? Quines opcions tenim davant el conflicte?
En general i actualment a la nostra societat han quedat desdibuixats els rols del femení i masculí. La manca de referents a l’hora de voler captivar una persona, poden generar inseguretat i confusió. Què necessitem per situar-nos? Com manejar el flirteig? Quines són les passes a seguir cap a la conquesta de l’escollit/escollida?
L’evolució de la societat ens porta a una major llibertat a l’hora de relacionar-nos homes i dones. Havent trencat amb antics patrons de relació, quins referents tenim per guiar-nos i fer una tria encertada? Podem triar de qui enamorar-nos? Com discernir si la persona que m’agrada em convé?
Vivim en una societat sexualment reprimida i perversa. Com diferenciem el que és pròpiament sexual de què és pervers? Què és el desig? Què és l’atracció? Què és la seducció? Parlarem i dialogarem sobre el significat i les funcions que compleixen aquests termes.
Avui dia estem en un moment de transformació de les relacions conjugals. Hem passat d’una època de dependència dins la parella, a una revolució cap a l’autonomia. Tanmateix l’anhel de pertinença segueix viu dins la majoria de nosaltres. Com adaptar-se a una forma de relació satisfactòria què no passi pels antics patrons?
Un tema que afortunadament els últims temps està sortint a la llum. Com afrontar un abús sexual? Quina és l’actitud recomanable per a les persones o familiars que volen acompanyar la víctima? Quins factors són primordials per reparar-ho? Què podem fer per ajudar a posar fi a aquesta situació?