LA TEVA TERAPEUTA DE CONFIANÇA A OLOT

MEDIACIÓ DE CONFLICTES

Quan dues persones o un grup entren en conflicte, ens trobem en el fons amb un problema entre valors i llibertat. Arribar a descobrir-ho no sempre és una tasca fàcil, i per això és útil demanar ajuda.

Com a mediadora m’ocupo de crear un ambient de seguretat, escolta i respecte. Això ho aconsegueixo enfocant-me en el cos i la respiració, que són les àncores per estar present. És des de la presència amable, sense judicis, que la gent s’afluixa i confia. D’aquesta manera, els implicats se centren en sentir-se, deixant anar el control o l’estat d’alerta que els provoca tensió.

A través de la comunicació, convido que els afectats s’expressin de la manera més fidel i espontània possible. A mesura que aprofundim el llenguatge va canviant fins que comencen a parlar de les seves emocions.

Habitualment fem el contrari, perquè tendim a buscar una forma “correcta”, amagant els veritables sentiments, cosa que suprimeix la possibilitat de deixar-se anar i mostrar-se honestament. Deixant circular les emocions, podem accedir a les necessitats que s’amaguen a sota.

A la resolució, es té en compte cadascuna de les parts, i es dialoga sobre les possibilitats que ens brinda la realitat dins de les circumstàncies. Des d’aquí, és quan es pot aclarir la situació i, si és possible, arribar a pactar.

Un cop identifiquem el nucli del conflicte, sempre trobarem la humanitat que tots guardem dins nostre. I és l’obertura del ser, el que veritablement ens fa lliures.

Tens alguna pregunta?

Carrer Sant Josep de Calassanç, 3
17800 Olot

fem-ho possible