Quan en Marc Costa Seguí dirigia l’escola d’Integració Psicocorporal i portava les formacions, sovint deia que era important que cada una de nosaltres trobés la seva manera de treballar. Així doncs, tot i haver-me format amb ell, i profundament influenciada per la també terapeuta Montserrat Crehuet, de la que fou pacient durant més de quinze anys, a continuació descriuré el meu mètode.

El procés terapèutic té la característica d’anar passant per diferents fases. Primer, habitualment, ajudo a la persona a reduir i treure pressió, perquè tots acostumem a portar-ne molta dins nostra. Paral·lelament acompanyo en l’observació, detecció i funcionament del bloqueig al cos, alhora que el respecte a la dificultat que comporta adonar-se d’aquest fet, i obrir espai intern.

Hi ha una altra fase que consisteix en el descobriment de la culpa, la vergonya, l’exigència, o qualsevol aspecte que tingui a veure amb la desconnexió. Aquestes són les reaccions que acostumem a patir quotidianament, i que també actuem quan ens relacionem amb els altres. Tots aquests mecanismes tenen el seu origen a la infància. Per tant, l’elaboració de la biografia per comprendre els comportaments, també és fonamental.

Amb l’avaluació dels patrons biogràfics i conductuals, ofereixo registres i referents per a la construcció de nous mapes interns, sempre amb l’objectiu d’afavorir l’autenticitat i el sentit comú. Així doncs, detectant-los, podem evitar els apresos en el passat que resultin perjudicials, i relacionar-nos des dels que ens aportaren benestar.

Conjuntament, i mitjançant els diferents conflictes que la persona comparteix a la consulta, fem feina en l’aprenentatge del llenguatge emocional, i intervencions didàctiques per a la millora de la comunicació, ja que és comú tenir-ne mancances.

Treballo coneixent a la persona, descobrint a cada sessió diferents aspectes del seu món interior i perceptiu, i sempre amb el propòsit de recuperar l’obertura, la humanització, afavorint l’evolució i la transcendència personal.